HETNA REGITZE BRUUN er diplomuddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og debuterede fra solistklassen i 2008 på Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland. Hun har optrådt på Operaen, Det kgl. Teaters Nye Scene – Takkelloftet og på Den Fynske Opera. Derudover har hun været solist med DR Symfoniorkester, DR Underholdningsorkester, Århus Symfoniorkester og Malmø Symfoniorkester samt i en lang række oratorier herunder Mozarts Requiem, Verdis Requiem, Durufles Requiem, Händels Messias og Mendelssohns En skærsommernatsdrøm. Hetna medvirker ofte i nytænkende projekter med klassisk musik; hun havde f.eks. en hovedrolle som syngende “Wagner-valkyrie” i kunstfilmen Feature af instruktør Shezad Dawood, der bl.a. blev vist på Tate Modern i London. Under organisationen Reload Classics har Hetna startet skæve projekter som DJ Messiaen og Moya Reloaded samt medvirket i konceptet Yellow Lounge. Endvidere er Hetna stifter og leder af det unge operakompagni Stand-up Opera i 2002-2012 og idag driver hun det succesfulde operakompagni HOME OPERA (Ug) med base i Berlin og Home Opera Switzerland (HOS), hvor hun også selv optræder som udøvende kunstner.

I august 2010 var Hetna solist på pladeselskabet Dacapos roste udgivelse af Langgaards Verdens Ende med DR Symfoniorkesteret og chefdirigent Thomas Dausgaard. Cd’en vandt P2 prisen i kategorien “Bedste Vokalværker” i 2011 og blev nomineret til en BBC Music Magazine Awards 2011 i kategorien “Bedste kor-udgivelse”.

Som kammermusiker har Hetna haft stor succes med den anmelderroste Bruun Hyldig Duo, som hun dannede i 2006 sammen med pianisten Kristoffer Hyldig. Sammen har de optrådt i både Danmark, England, Tyskland, Frankrig, Italien og USA. I DK har de givet koncerter på Hindsgavl Festivalen, Oremandsgaard Kammermusikfestival, Holmboe i Horsens, Statens Museum for Kunst og adskillige gange i Århus Musikhus og DR’s koncertsal. I England optrådte duoen ved den fremtrædende festival Leeds Lieder+  med stor succes.

Bruun Hyldig Duo blev nomineret til P2 prisen i kategorien “Bedste Vokalværker” med cd’en ”Harawi” af O. Messiaen. Deres anden cd ”Skønne perler” udkom på NAXOS i 2010 med værker af danske komponister fra det 20.årh. I 2015 udkom duoen med deres tredje cd med vokalværker af O.Messiaen for pladeselskabet NAXOS International. I 2017 udkommer duoen med Vocal Songs af den danske komponist Poul Rovsing Olsen.

Hetna er modtager af Poul og Sylvia Schierbecks Fond hæderslegat i 2010.